If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
tzarq:не казах че е биелен лагер казах ти хидравличен повдигач може би.И щом е имала газова уредба почти на 100% ти казвам че и дюзите и ще искат чистене може от там да ти идва проблема
tzarq:не казах че е биелен лагер казах ти хидравличен повдигач може би.И щом е имала газова уредба почти на 100% ти казвам че и дюзите и ще искат чистене може от там да ти идва проблема
Колега, този двигател няма хидравлични повдигачи
Alfa 155 2.0TS8V '93
sigpic
VW LADAVAGEN '81
CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ
Ако може да се включа и аз малко в тази тема с проблем по моята 155 2.0 8в.
Днес тотално отказа да пали на бензин, помислих да не е изгорял бушон за бензиновата помпа (понеже с такъв проблем съм се сблъсквала и при смяна се е оправяла)или някое от 4-те релета под маркуча за въздух и дебитомера, но и това не е, защото като им размених местата по няколко начина, пак нищо не се промени и накрая остана евентуално да е от бензиновата помпа, но мисля, че я чувам да бръмчи.
И се чудя, дали може проблема ми да има връзка с това, което казва Ваклин, понеже и аз натам насочвам мислите си?
Днес имах ново екшън изпълнение от по-различен характер.
Запали си сутринта алфата нормално(след вчерашния номер) и си отидох на работа безпроблемно.Но при тръгване на обратно, пак отказа да пали, но този път симптома е съвсен различен от вчера.
Акумулаторът изведнъж отказа, все едно е издърпана клемата, а при проверка видях, че по-здраво не може и да бъде затегната.А и акумулатора е пълен догоре.
Тоест, стана ми ясно, че причината е тотална загуба на ток, само дето не ми беше ясно от къде точно
Използвах жокер"Обади се на приятел", тоест на Митко Брадата.
И той като дойде, след като видя, че клемите са здраво затегнати, предположи че може да са клеясали и точно така се оказа, като ги свали и поизчегърта и колата запали чакмак. А проблемът си остава неясен
..много глупости се изписаха в тая тема
Ако тръгне момчето да си прави колата от дадените мнения...май ще задълбае яко
Много ни бива да гадаем......има си места за тази цел...сервизи, където по лесно ще решът проблема....е не винаги де!!!
Милена,имах проблем със симптоми подобни на твоите.Гаснеше когато си поиска и след известно време си пали пак...докато изгасне отново.При мен се оказа температурен датчик,по-точно беше се прекъснал кабела към буксата на датчика.Провери и това,въпреки,че може да са 100 други неща
Милена,имах проблем със симптоми подобни на твоите.Гаснеше когато си поиска и след известно време си пали пак...докато изгасне отново.При мен се оказа температурен датчик,по-точно беше се прекъснал кабела към буксата на датчика.Провери и това,въпреки,че може да са 100 други неща
Благодаря ти, аз от поне 1г . съм убедена, че този датчик е причина за голяма част от проблемите на колата ми и настоявам да се смени, но все ме разубеждават.Явно трябва да се вслушвам повече в интуицията си и във вашите съвети
Здавеите колеги значи относно проблема в темата значи паля колата на ниски работи перфектно изчаквам да по загрее малко и работи си нормално форсира се до прекъсвач после гася пак паля работи перфектно но като е студена и като и дам газ прекъсва но само като е студена от какво може да е това.
Здавеите колеги значи относно проблема в темата значи паля колата на ниски работи перфектно изчаквам да по загрее малко и работи си нормално форсира се до прекъсвач после гася пак паля работи перфектно но като е студена и като и дам газ прекъсва но само като е студена от какво може да е това.
Пробвай с топлиният датчик....намира се на термостата отгоре!
---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:44 ----------
Благодаря ти, аз от поне 1г . съм убедена, че този датчик е причина за голяма част от проблемите на колата ми и настоявам да се смени, но все ме разубеждават.Явно трябва да се вслушвам повече в интуицията си и във вашите съвети
Този датчик влия главно на разхода на колата и може би да оказва някакво влияние докато е студена.....
п.п. като го смених и хоп 4 л. по малко разход.....а се бях видял в приключение ....
Мойта "карабинерка" го имаше тоя проблем откакто я взех. Разбира се почнах с екпериментите , обаче резултат йок. Временно бях решил проблема , като "натегнах" концентричната пружина на оста на дебитомера.Е съответно разхода се завиши с около 1.5-2 л/100км . Истината лъсна като свалих главата , заради ниска компресия на мотора . Такива язви имаше по клапаните ,все едно колата е карана в АМБ а не с бензин . Та това прекъсване си го обяснявам с неплътност на клапаните . Колега съветвам те да измериш компресия на студен двигател .
Comment